Cap sau Pajura – tu ce alegi?

cap In cele ce urmeaza va voi povesti o istorioara pe care am aflat-o de la maestrul Mircea Chira, un  excelent life trainer.

 Urma sa aiba loc o batalie iar una dintre armate era numeric inferioara celeilalte.

 Bineinteles ca soldatii nu erau cu moralul deloc bun, erau infricosati si cuprinsi de indoiala in ceea  ce priveste victoria..

 Insa generalul lor, un om foarte inteligent, a recurs la urmatoarea strategie: si-a adunat soldatii, le-  a spus ca ei sunt mult mai putini decat inamicul si i-a convins sa isi lase soarta in mana destinului:  va arunca o moneda si daca cade ,, cap” vor castiga, iar daca cade ,, pajura”, vor pierde.

Asa s-a si intamplat: generalul a aruncat moneda si aceasta a cazut cu pozitia ,, cap”.

Atunci toti soldatii au strigat de bucurie si plini de incredere ca soarta este de partea lor, au zdrobit fara nicio problema dusmanul.

Dupa lupta, au inceput sa sarbatoreasca victoria iar un ofiter i-a spus generalului: ,, Nimeni nu poate schimba destinul”.

La auzul acestei vorbe, inteleptul general a scos din buzunar moneda care a aruncat-o pe campul de batalie si a aratat-o tuturor. Ce credeti ca au vazut soldatii?

Moneda avea ,, cap” pe ambele fete.

Frumoasa poveste motivationala, nu? Mai ales ca este si reala.

Ce invatam de aici? Daca ai un crez puternic, daca nu te indoiesti de destinul tau, succesul va apare cu siguranta in viata ta.

Leave a Reply