Experinta gradinaritului

solE inceput de an. Si cu totii ne gandim ce dorim sa facem de acum incolo. Ne facem planuri, vise, proiecte pe care vrem sa le realizam in noul an.

Dar pentru a avea success, cred ca ar fi util sa ne transformam in niste gradinari. Da, gradinari priceputi.

Atunci cand cultivam solul, luam pamantul batatorit, care zacuse intelenit pana atunci si incepem sa il sapam, sa il intoarcem cu un harlet sau cazma. Aducem la lumina zilei pamant si substantele nutritive noi, usurand germinatia semintelor si ajutand rasadurile sa prinda radacini. Cultivarea poate necesita totodata, indepartarea plantelor de anul trecut, a buruienilor ramase si a pietrelor ridicate la suprafata ca urmare a afanarii.

Astfel, putem considera plantele de anul trecut ca simbol al vechilor voastre ganduri si emotii care va definesc sinele cel vechi. Buruienile ar semnifica atitudinile si convingerile despre sine care va submineaza eforturile. Pietrele pot reprezenta multe straturi de blocaje si limitari personale , care va opintesc si va blocheaza dezvoltarea.

Toate acestea reclama ingrijire, astfel incat sa puteti  face loc pentru plantarea unei noi gradini in propria minte.  Altfel, daca plantati o cultura sau o gradina noua fara pregatirea corespunzatoare, roadele vor fi sarace.

Vestigiile vechii gradini a mintii dumneavoastra  trebuiesc  curatate  inainte de a trece la plantarea semintelor  noilor ganduri, comportamente si emotii care creaza o viata noua.

De asemenea, aveti grija ca plantarea semintelor sa nu se faca la intamplare.  A cultiva inseamna luarea unor decizii constiente – cand sa lucrezi pamantul, cand sa plantezi, ce sa plantezi, cata apa, ce ingrasamant sa folosesti.

Crearea unei minti seamana cu cultivarea unei gradini.  Scopul este strangerea unei recolte bogate. Asadar daca doriti sa aveti un an personal rodnic, fiti asemenea acelui gradinar priceput, cultivati – va cat mai meticulous mintea. Succes!

Leave a Reply