Iti poti schimba trecutul!

trecut  Da, este adevarat. Iti poti schimba trecutul!

Poate te intrebi, este cu putinta acest lucru sau este doar o metafora?

Eu cred ca este cu putinta, insa trebuie sa facem un efort de autocunoastere pentru a   realiza  asa ceva.

Pentru omul obisnuit  totul se repeta in viata sa: clipele frumoase apar si dispar,  necazurile si suferintele de asemenea, mereu aceleasi evenimente repetitive, mereu  aceeasi rutina de care nu puten scapa, exista chiar o ciclicitate a evenimentelor in  viata noastra – mersul la serviciu, familia, prietenii, vacantele, sarbatori, cam  aceleasi lucruri  care se repeta constant pe parcursul intregii noastre vieti.

Prea putine lucruri noi, prea putina evadare din cotidian, multa repetivitate si monotonie.

Si urmarind acest rationament, ce crezi ca va urma in viata ta? Nu cumva vor fi cam acelasi fel de evenimente? Nu sunt previzibile? Nu vei avea parte in continuare de aceleasi bucurii, de aceiasi prieteni, de aceleasi rude, de acelasi serviciu sau chiar de aceleasi neplaceri, nefericiri?

Vezi ? Daca tinem cont de ciclul vietii noastre, putem spune ca in viitor vom avea parte de lucruri similare cu cele deja traite. Nu vom avea parte de un viitor nou si diferit, ci de unul relativ deja cunoscut  noua.

Totul se repeta in viata ta. Evenimentele reapar, mereu aceleasi, datorita faptului ca nu vrei sa te schimbi. Inca te plangi, inca acuzi, inca te lamentezi crezand ca cineva din exterior te-a ranit sau ti-a produs nenorociri si totodata vrei sa te ancorezi de lumea exterioara deoarece speri ca ajutorul va veni de la cineva de acolo.

Cred ca te inseli: ajutorul nu poate veni decat de la tine insuti.

Omul obisnuit prins in aceasta miscare circulara a timpului nu are un viitor concret, ci unul repetitiv.

Daca ai citit cu atentie, iti dai acum seama ca trecutul tau se va oglindi si de acum inainte in realitatea ta si bineinteles,  in viitorul tau.

Concluzia este simpla: iti poti schimba trecutul  nelasandu–l sa mai devina prezent si viitor.

Cum realizezi acest lucru? Destul de greu:  prin autocunoastere si renuntarea la autocompatimire.

 

Leave a Reply