Sindromul soacrei

A stern looking old lady staring into the camera.La inceputul anilor 50, un psihiatru american a observat ca numeroase persoane se imbolnaveau de diverse afectiuni doar datorita unor evenimente tulburatoare din viata lor: un deces, o pierdere a serviciului, o despartire, o cearta, neintelegeri, etc.

Denumise aceasta manifestare ,, sindromul soacrei” ( probabil ca aceasta reprezinta unul dintre cele mai nefaste lucruri de care poti avea parte in viata ).

El nota ca: ,, Deseori cineva raceste atunci cand ii vine soacra in vizita. Pacientii au mentionat atat de des soacrele, incat am ajuns sa le consideram o cauza obisnuita a bolilor in Statele Unite.”

In urma cercetarilor, medicul a constatat ca organismul nostru reactioneaza cateodata prin aparitia unor boli, ca urmare a unor evenimente neplacute din viata noastra.

Si mai grav de atat, aceasta reactiune a corpului nostru poate deveni mult mai ascunsa. Mintea noastra poate sa lucreze deseori in mod bizar.

Va dau un exemplu: poate ca ati dorit sa va apucati sa practicati un sport – mergeti la cateva antrenamente, vi se par grele, extenuante, corpul se resimte. S-ar putea sa se intample ca la viitorul antrenament sa aveti parte de o luxatie, o intindere musculara sau sa cadeti si sa va raniti.

Veti spune ca ati fost neatenti, ca ati avut ghinion, ca ati exagerat cu efortul fizic. Dar poate ca nu este asa. Poate ca in subconstientul vostru va doriti sa vi se intample ceva tocmai pentru a scapa de efortul chinuitor al antrenamentului sau al altui lucru nedorit. Astfel creierul nostru devine foarte creativ in a evita disconfortul.

Sunt foarte multe situatii in viata cand apar nejustificat, diverse forme de boli, accidente, raniri si nenumarate  lucruri neplacute, toate acestea datorate creierului nostru care nu este dispus sa faca ceva dificil si atunci prefera sa ,, creeze diverse pretexte” tocmai pentru a scapa de ceea ce vointa noastra ii impune.

Totul este sa nu ne dam batuti ci sa continuam.

Totusi, ce facem cu soacra?

Leave a Reply