Voi ati vazut maimuta?

gorilaPsihologii a facut sute de studii in jurul a ceea ce ei numesc ,,orbire din neatentie’’. Este fenomentul potrivit caruia, de cele mai multe ori, nu reusim sa vedem ce se afla chiar in fata noastra decat daca suntem perfect concentrati asupra acelui lucru.
Cel mai renumit studiu a inclus un scurt material video de pe You Tube, in care vreo sase tineri dadeau pase intre ei cu o minge de basket.
Treaba voastra, a celor ce priviti materialul, este sa numarati de cate ori paseaza ei mingea. Dupa aproximativ 20 de secunde si 15 pase, ecranul devine negru si apare o intrebare: ,,Ati vazut gorila?”
Va ganditi in sinea voastra – ce vrea sa zica? Materialul ruleaza din nou in relanti, si ce sa vezi: pe fundal, un tip intr-un costum de gorila apare dansand, iar voi ati pierdut toata faza. Sunteti complet debusolati.Atunci cand cercetatorii au facut acest test, 46% dintre persoane au ratat gorila.
Pierdeti zilnic enorm de multe posibilitati de a va schimba viata, deoarece nu va axati pe ceea ce va doriti. Sunteti concentrati asupra problemelor voastre si va mentineti iluzia ca sunteti bine.
Pana cand nu va confruntati cu adevarul din viata voastra si nu va concentrati asupra oportunitatilor de a lua masuri, veti continua sa ratati gorila care danseaza pe fundal.

One Response to “Voi ati vazut maimuta?”

Leave a Reply