Articole

Viitorul lui ,,a da” = ,,iau”

a daIn acest articol plec de la povestea spusa de o invatatoare care a dat un test elevilor despre folosirea corecta a viitorului verbelor.

Astfel, la intrebarea ,,Viitorul la dau este …?, unul dintre elevi a raspuns ,,iau”.

Chiar daca a gresit la gramatica, in mod cert elevul a descoperit instinctiv o regula universala a omenirii: daca vei darui, ti se va intoarce.

Este foarte important sa daruiesti din putinul tau si celuilalt om de langa tine, aflat in nevoi.

Veti simti o mare bucurie atat tu, cel ce daruiesti, cat si celalalt care primeste.

Daca nu poti darui ceva material aproapelui mai putin favorizat de soarta, poti darui macar o imbarbatare, un sfat, o vorba buna si un zambet sincer. Poti darui chiar si prietenie deoarece acest sentiment nu este sub niciun fel conditionat de starea materiala sau spirituala a celui de langa tine.

Esentialul este dat de cata iubirea punem in daruire.

Daruirea si primirea sunt doua fatete ale legii divine.Unii numesc acest proces Legea reciprocitatii, insa in esenta este acelasi lucru.

Daca daruiesti, Universul va avea grija sa-ti reintoarca ceea ce ai dat si de cele mai multe ori intr-o masura mult mai mare. Vei ,, lua” dublu, triplu, inzecit, inmiit, deoarece fluxul universal multiplica continuu actul de daruire.

Trebuie sa avem grija ca daruirea sa fie dezinteresata si cat mai discreta, sa nu facem din acest lucru un act de bravura.

De asemenea, foarte important este lucrul ca ,,a darui” este o virtute data fiecaruia dintre noi: si celui avut cat si celui mai sarac. Cateodata ,, banutul vaduvei” este mult mai valoros decat darul mult al celui bogat.

Ce am vrut sa scot in evidenta prin aceste randuri? – simetria – cu cat dai mai mult, cu aceeasi masura sau chiar si mai mult vei primi, ,,vei lua”.

In concluzie, elevul din istorioara de la inceput nu s-a inselat deloc: viitorul lui ,, a da” = ,,iau”.

 

Autor

2 Comments

  1. Cand „dai” cuiva te simti bine nu doar tu cel care dai sau cel care primeste; ci resimt aceeasi bucurie si toti martorii acestui moment de altruism absolut.
    Aceasta este cea mai ieftina cale de a scapa de nedoritele „depresii cotidiene”.

Scrie un comentariu